Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Військові США обговорюють вбивство Путіна

Таку інформацію поширили російські видання з посиланням на американський журнал Newsweek. Нібито військові не погоджуються з президентом США Джо Байденом щодо стримування Росії виключно неядерними засобами. Мовляв, американські військові вважають, що треба по росіянах «стукнути молотком» і готують «удар із метою вбити Путіна у серці Кремля».

Російські пропагандисти вирвали цитати із контексту. Насправді у статті Newsweek «Байден вважає, що неядерні погрози зупинять Путіна. Його військові так не думають». Ідеться про розбіжність щодо ролі американської ядерної зброї та найефективнішого способу стримування Володимира Путіна. У статті акцентують, що Вашингтон «повідомив росіянам на дуже високому рівні, що для Росії будуть катастрофічні наслідки, якщо вони застосують ядерну зброю в Україні». І що їхні безпрецедентні погрози — лише реакція на такий же безпрецедентний виступ Путіна про ядерний удар.

Російські пропагандисти поширюють тези про те, що США готують ядерний удар по Росії та вбивство Путіна для того, щоб нібито з метою захисту виправдати будь-які рішення Путіна і злочини російської армії на території України. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись