Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Києві біля мерії миттєво виставили зображення марки з вибухами на Кримському мості

Про таке пишуть у російських телеграм-каналах і проросійське інтернет-видання в Україні «Страна.ua». Насправді це не так.

Ідея створити таку марку належить директору «Укрпошти» Ігорю Смілянському, який ще 9 серпня після вибуху в Криму написав: “Що, вже час?” і оприлюднив ескіз нової марки з кримським мостом.

Ініціативу підхопив рух ЧЕСНО і підготував до Дня Незалежності України виставку «Інформаційний спротив», частиною якої є марка-фотозона «Бавовна над Кримським мостом».

З кінця серпня і до середини вересня величезну марку можна було побачити на Подолі, біля колеса огляду. 18 вересня її встановили на Хрещатику, біля будівлі столичної мерії. Вибух на Кримському мосту стався на світанку 8 жовтня.

Російським пропагандистам, серед яких ведуча Ольга Скабєєва, не сподобалася фотозона «Бавовна над Кримським мостом». Вони бідкаються, як українці можуть тішитися чужому горю і фотографуватися біля зображення зруйнованої інфраструктури. В той самий час ЧЕСНО закликає: «Ну, це точно привід сходити туди та зробити фото! Щоб позлити Скабєєву, приходьте до КМДА, марка там». А «Укрпошта» опублікувала ескіз нової марки під назвою «Кримський міст – ВСЬО» і готує її до випуску. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join