Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Херсоні на переправі під Антонівським мостом ЗСУ обстріляли цивільних

Про це повідомляють російські медіа. Це не відповідає дійсності.

Як пояснила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони «Південь» Наталія Гуменюк, вогонь по Антонівському мосту вівся під час комендантської години, тож цивільних там не було.

«Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година, і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушити. Цивільних там не було», — наголосила Гуменюк.

Постраждалими внаслідок удару по мосту могли бути колаборанти та окупанти, які переодяглися у цивільний одяг.

«Вони намагаються приховати свою приналежність до військових і створити  картинку, що відбувається обстріл мирного населення. Але це не так», — додала керівниця пресцентру.

Як відомо, на Антонівській переправі загинув російський пропагандист, колишній працівник каналу RT Олег Клоков. Він тікав із Херсона на лівобережну частину Херсонщини та переправляв вкрадені на телеканалі «Суспільне Херсон» автомобіль «ГАЗель» та інше майно. Детальніше.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись