Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Турецька компанія відмовилася будувати завод з виробництва Bayraktar в Україні

Десятки російських ЗМІ та анонімних телеграм-каналів поширило інформацію про те, що турецька компанія Baykar Makina відмовилася від планів будувати в Україні завод, що мав виробляти безпілотники Bayraktar. Першоджерелом цього твердження був телеграм-канал «Резидент» та російський «воєнкор» Поддубний, з’ясував StopFake. Жодних доказів  цієї «інформації» жодні російські ЗМІ не навели.

Але сьогодні, за два дні після появи фейку його  спростував  сам генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар. Він стверджує, що вже існують остаточні домовленості, і завод буде побудований за два роки.

Російська пропаганда постійно намагається дискредитувати  БПЛА «Байрактар» не лише через його бойові якості, а ще й через те, що він став символом спротиву українців російській агресії – йому навіть присвятили пісню.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись