Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Шахраї створили фейковий канал Валерія Залужного в телеграмі та розсилають повідомлення дискредитаційного змісту

У телеграмі з’явилася фейкова сторінка Головнокомандувача Валерія Залужного. Про це повідомив сам Залужний на своєму верифікованому телеграм-каналі: «Отримав інформацію, що хтось, використовуючи моє ім'я, надсилає особисті повідомлення певним відомим людям із проханнями та пропозиціями дискредитуючого та провокаційного характеру».

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Валерій Залужний також зазначив: «Акаунт Zaluzhniy_ua у Telegram мені не належить, як і будь-які інші облікові записи під іменем “Валерій Залужний” тощо. Усі вони – фейкові».

Офіційні сторінки Головнокомандувача ЗСУ є у фейсбуку та соцмережі X (твітер).

Поширюючи дезінформацію з фейкового акаунту Валерія Залужного, російські пропагандисти намагаються дискредитувати Головнокомандувача, посіяти паніку та зневіру серед українського народу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись