Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» — розвінчуємо російську дезінформацію за 5 травня

3 травня в Росії заявили, нібито вночі українські безпілотники «намагалися завдати удару» по резиденції президента Росії Володимира Путіна у Кремлі. У пресслужбі Кремля кажуть, начебто російські системи радіолокаційної боротьби «вивели дрони з ладу». Президент Зеленський у цей же день на прес-конференції, сказав що такими методами Путіна карати Україна не збирається, краще залишити це трибуналу. Водночас учені, дослідники вважають, що у пропагандистів можуть бути інші цілі. Росія, ймовірно, інсценувала атаку на Кремль, щоби донести інформацію про війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для ширшої мобілізації суспільства. Так вважають аналітики Інституту вивчення війни, йдеться у звіті ISW.

Щоденний подкаст Вадима Міського виходить із перших днів великої війни. У ньому ми не лише розбираємо на атоми ворожі фейки, а й розповідаємо про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство та дезінформацію. Також спілкуємося з експертами різних галузей. Слухайте нас щобудня в ефірі «Українського радіо» о 07:50 та 19:50, а також у будь-який час на подкастингових платформах.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись