Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російський пропагандистський телеграм-канал: У деяких підрозділах ЗСУ виявили великий спалах відкритої форми туберкульозу

Один із російських пропагандистів стверджує, що в частинах ЗСУ, які дислокуються в Херсонській області, виявили великий спалах відкритої форми туберкульозу. Про це нібито повідомило «проросійське підпілля» в українському тилу. Також уже буцімто фіксують випадки смерті від цього інфекційного захворювання.

Проте ця інформація не відповідає дійсності. Після невдачі з фейком про спалах невідомої інфекції в лавах ЗСУ в Херсонській області, не вигадавши нічого нового, росіяни поширюють аналогічний фейк про спалах туберкульозу. 

Насправді санітарно-епідемічна ситуація в Херсонській області стабільна та контрольована. Спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь не реєстрували. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації РНБО. 

Поширюючи подібні фейки, росіяни прагнуть ствердити, мовляв, українське військове та політичне командування приховують інформацію про інфікування українських військових і нехтують ними. Однак на ділі вигадки про «туберкульоз», «холеру» чи «невідому шлункову кишкову інфекцію» в лавах ЗСУ мають на меті ніщо інше, як дискредитувати українську владу, підірвати довіру до ЗСУ та дестабілізувати ситуацію в країні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись