Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російська армія нібито захопила агрегатний завод у Вовчанську й почала ліквідувати плацдарм ЗСУ біля річки Вовча

Проросійські телеграм-канали поширюють інформацію, що у Вовчанську армія РФ буцімто захопила агрегатний завод, залишивши на «голодному пайку» військовослужбовців ЗСУ, які засіли в багатоповерхівках у центрі міста. 

Однак ця інформація не відповідає дійсності, повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Речник ОСУВ «Харків» Юрій Повх в етері «Радіо Свобода» заявив, що російські військові залишаються заблокованими на агрегатному заводі. Він додав, що інші російські сили намагаються туди пробитися, здійснюють атаки, проте безрезультатно ― Сили оборони України їх відбивають.

Раніше військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець стверджував, що близько 200 російських військових опинилися в оточенні на Вовчанському агрегатному заводі після спроб форсувати річку Вовча.

• Читайте також: ЗСУ нібито заблокували евакуацію цивільних із Вовчанська (фейк)

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись