Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни вкрали відео Антона Геращенка з церкви в Ізюмі і приписали «свинарник» Збройним силам України

Відео зі звільненого після російської окупації Свято-Троїцького храму Української православної церкви Московського патріархату в селі Мала Комишуваха недалеко від Ізюма поширили у телеграмі російські пропагандисти, зокрема Володимир Соловйов та канал «Мудрые мысли | Православный журнал».

Мовляв, Збройні сили України влаштували у православному храмі брудну казарму, «святий вівтар зганьблений». Їх не зупинило те, що відео підписане @Pravda_Gerashchenko, тобто з телеграм-каналу радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

14 вересня Антон Геращенко був в Ізюмі з групою іноземних журналістів під час підняття прапора за участі Володимира Зеленського.

15 вересня на своєму каналі у телеграмі він опублікував відео з храму під Ізюмом. «Рашисти перетворили храм в Ізюмі на свинарник. Деталі: судячи з обстави, поранених прямо тут і відспівували їхні командири. Як заведено в орків – церква перетворилася на хлів. Українці за таких умов навіть тварин не тримають. Ніхто вже й не сумнівається, що «друга армія світу» прийшла до нас воювати з цивільним населенням, школами, лікарнями та церквами», – написав Геращенко.

6 вересня у ранковому зверненні Генерального штабу повідомили, що Свято-Троїцький храм в селі Мала Комишуваха росіяни використовують як польовий шпиталь. 10 вересня українські військові звільнили Ізюм.

Пізніше під час огляду храму бійців ЗСУ шокував «військовий шпиталь» російських окупантів на Харківщині: «Трупний сморід та повна антисанітарія». Це не вперше російські пропагандисти приписують українським воїнам безлад, який насправді вчинила їхня армія. Та раніше хоча б не крали відео, зняте під час огляду українськими військовими звільненої від росіян території. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись