Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни в Італії розклеюють плакати, які дискредитують сімʼю Зеленських

Прокремлівські телеграм-канали поширюють відеозаписи, на яких зображено дискредитаційні плакати з Президентом України Володимиром Зеленським і першою леді Оленою Зеленською. Цей контент супроводжується підписом: «Рим, Італія. Наші дні. Зеленського показують на всіх вулицях. Судячи з плакатів, його не люблять скрізь». 

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє, що такі плакати були розклеєні російською громадою в Італії для продукування пропагандистського контенту. Про це в Центрі дізналися після того, як звернулися з відповідним запитом до Посольства України в Італії та МЗС. 

Мета цього наклепу — створити ілюзію втоми від Зеленського й України. Крім того, російська пропаганда системно дискредитує сімʼю Зеленських із надією, що українці «врешті повстануть проти них». 

Наразі плакати дискредитаційного змісту прибрані, а Посольство України в Італії вже працює над запобіганням подібних акцій росіян у майбутньому. Раніше ми спростовували інформацію, що журналіста, який опублікував «розслідування» про купівлю вілли родиною Зеленського, нібито «вбили».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись