Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни поширюють фейкову інформацію, що в Україні створили петицію із закликом визнати злочини Ізраїлю проти Палестини

Прокремлівські телеграм-канали поширюють скриншот нібито петиції з сайту офіційного інтернет-представництва Президента України із закликом «визнати військові злочини Ізраїлю щодо народу Палестини». Буцімто автором петиції є Ахмед Тамім — голова Духовного управління мусульман України, верховний муфтій України. Це — неправда.

Як зазначають фактчекери Центру протидії дезінформації, насправді такої петиції немає ні на сайті Президента України, ні на офіційних сторінках Духовного управління мусульман України.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати Україну, створити релігійний конфлікт на території нашої держави та погіршити відносини з Ізраїлем. Раніше ми спростовували фейк про те, що в Києві відкрили бар «Храм» для сатаністів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись