Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Росія розширила географію бойових дій через постачання Україні HIMARS

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що через постачання Україні далекобійної зброї Росія змінила задачі наступу на українські території, розширила географію бойових дій і вирішила не обмежуватися лише захопленням Луганської та Донецької областей. Зокрема, він згадав про HIMARS, мовляв через цю зброю Росії треба «відсунутися від нинішньої лінії» фронту.

Насправді бої нині точаться в тих областях України, які російські військові атакували ще в лютому-березні 2022 року, окрім Київщини. Тобто йдеться про Донецьку, Луганську, Херсонську, Запорізьку та Харківську області. Тож тези про «розширення географії» через HIMARS — це маніпуляція, яка є частиною меседжу, що постачання зброї Заходом буцімто свідчить про бажання західних країн «продовжувати війну в України заради власних вигод». Таким чином Росія намагається демонізувати «колективний Захід» та виставити себе в «позитивному» контексті, мовляв «захищається, а не нападає».  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись