Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росія невдовзі переможе батальйон «Азов» у Маріуполі

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, просійські пропагандисти вже вчетверте прогнозують «швидку перемогу» над батальйоном «Азов» у Маріуполі. «Українським націоналістам на території комбінату "Азовсталь" через різні причини залишилося недовго», — пишуть пропагандистські медіа.

Проте таку тезу пропагнадисти намагалися просувати вже неодноразово. Зокрема, 19 квітня Кадиров вже переможно заявляв, що «бандерівців у Маріуполі "доб'ють" вже сьогодні». Ще один прогноз Кадирова, проте вже від 21 квітня зводився до того, що «Азовсталь» цілковито перейде під контроль російських військових того дня «до або після обіду». За даними Центру протидії дезінформації, після того, як це не справдилося, того ж дня міністр оборони Росії Шойгу дав новий прогноз, уточнюючи, що «на завершення операції в "Азовсталі"» потрібно 3-4 дні». Проте жоден із цих прогнозі станом на 26 квітня не справдився. Крім усього, Путін офіційно наказав не штурмувати «Азовсталь», але насправді бойові дії на території заводу не припиняються вже 2 місяці.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись