Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Херсон — це вже не Україна

Таку тезу активно ширять російські пропагандисти. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, ворог розпочав проведення агресивної інформаційно-психологічної операції, спрямованої на зниження рівня спротиву населення тимчасово окупованих територій Херсонщини. Анонімні телеграм-канали поширюють тезу про те, що «Херсон — це вже не Україна», аргументуючи це заміною державних прапорів України на триколор Росії.

«Проте, "дієвий" в очах окупантів символізм в реальності лише додає наснаги для боротьби за право називатися українцями. Не зважаючи на тимчасову окупацію, херсонці продовжують мирний спротив ворогу, ведуть активну партизанську війну, не сприймають окупаційну адміністрацію та її накази. Наголошуємо: такі дії є особливо небезпечними в умовах повної інформаційної блокади, яку ворог так прагне сформувати на тимчасово окупованих територіях півдня України, однак ніяк не може втілити задумане», — повідомляють у Центрі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись