Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Референдум на Донеччині та Луганщині — єдиний варіант завершення війни в Україні.

За даними Центру протидії дезінформації, таку думку висловив американський військовий стратег Едвард Люттвак в інтерв’ю Die Welt. Він заявив, що «обидві сторони мають виграти у війні», оскільки, на його думку, «неможливо перемогти Росію та неможливо змусити Україну здатися». «Едвард Люттвак з квітня просуває ідею щодо проведення "справжнього референдуму" на частині територій Донбасу. Але саме останнє інтерв’ю Е.Люттвака російська пропаганда використала для продукування десятків новин про те, що "Україна не може відмовити народу у виборі"», — зазначають у Центрі.

Там додають, що Люттвак понад 5 років активно просуває проросійські наративи у західному інформаційному просторі й пояснюють, що зараз його заяви про референдум та необхідність «дати Путіну невелику перемогу» — це лише коригування ідеї мирних перемовин між Росією та Україною, що була озвучена на форумі в Давосі, але не отримала належної підтримки у світі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись