Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Референдум на Донеччині та Луганщині — єдиний варіант завершення війни в Україні.

За даними Центру протидії дезінформації, таку думку висловив американський військовий стратег Едвард Люттвак в інтерв’ю Die Welt. Він заявив, що «обидві сторони мають виграти у війні», оскільки, на його думку, «неможливо перемогти Росію та неможливо змусити Україну здатися». «Едвард Люттвак з квітня просуває ідею щодо проведення "справжнього референдуму" на частині територій Донбасу. Але саме останнє інтерв’ю Е.Люттвака російська пропаганда використала для продукування десятків новин про те, що "Україна не може відмовити народу у виборі"», — зазначають у Центрі.

Там додають, що Люттвак понад 5 років активно просуває проросійські наративи у західному інформаційному просторі й пояснюють, що зараз його заяви про референдум та необхідність «дати Путіну невелику перемогу» — це лише коригування ідеї мирних перемовин між Росією та Україною, що була озвучена на форумі в Давосі, але не отримала належної підтримки у світі.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join