Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Проросійські телеграм-канали, зокрема, канал “Сплетница”, поширюють інформацію про те, що Володимир Зеленський нібито обманював українців і армію до останнього дня й заборонив ЗМІ публікувати реальну картинку того, що відбувається

“Через два-три дня все мы удивимся, как наша страна оказалась в такой ситуации, а все просто Квартал решил веселиться и врать до конца!”, — йдеться у повідомленні.

Це — неправда. Одразу після наступу Росії на Україну президент України підписав указ про введення воєнного стану. 24 лютого Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. Українські медіа оперативно висвітлюють ситуацію, що відбувається в країні та працюють у цілодобовому режимі. Зокрема, зранку 25 лютого більшість українських телеканалів транслюють інформаційні марафони.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись