Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Подоляк закликає до геноциду росіян

Пропагандисти в російських медіа стверджують, що радник Голови Офісу президента України Михайло Подоляк закликав до вбивства «якнайбільшої кількості» росіян, що нібито свідчить про «антигуманну» сутність української держави. Проте це — маніпуляція.

На неї звернули увагу фахівці проєкту The Insider. Вони помітили бурхливу реакцію на висловлювання Подоляка в російському медіапросторі та зʼясували, що цитата вирвана з контексту. У повній її версії з ефіру марафону «Єдині новини» зрозуміло, що йдеться не про всіх росіян, а про вояків армії окупанта. 

Виставляючи це в такому світлі, пропагандисти хочуть виправдати свою агресію проти України боротьбою з «нелюдами». Мовляв, українці є настільки жорстокими, що закликають до знищення цілої нації. Однак геноцид проти українців вчиняють саме росіяни. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись