Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Пенсіонерам, які виїхали за кордон через війну в Україні, не нараховуватимуть пенсій, а якщо нараховуватимуть, то закордоном їх ніде отримати, і гроші пропадуть.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки про отримання української пенсії за кордоном.

Пенсії нараховуються усім пенсіонерам! Органи Пенсійного фонду України та соціального захисту населення здійснюють щомісячне нарахування пенсій та соціальних допомог як внутрішньо переміщеним особам, так і громадянам, які виїхали за кордон через війну в Україні.

Кошти тих, хто отримували пенсію на «Укрпошті», не пропадуть. Якщо ви за кордоном і надалі хочете отримувати виплати, потрібно змінити спосіб отримання коштів та перевести нарахування на картку.

Пенсіонери, які перебувають закордоном, можуть відкрити картку онлайн через офіційний сайт чи мобільний застосунок свого банку в Україні. Під час відкриття банківського рахунку банк здійснює ідентифікацію клієнта через відеоверифікацію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись