Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Окупанти незаконно погрожують батькам школярів штрафами та позбавленням батьківських прав

У тимчасово окупованому Мелітополі окупаційна влада намагається відновити роботу шкіл. За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, вони хочуть відкрити 4 школи, для яких завезуть вчителів з дальніх регіонів Росії. Щодо учнів, то через шалений "дефіцит" школярів окупанти лякають батьків, що позбавлять їх батьківських прав.

Батькам розсилають листи, що нібито за небажання віддавати дітей до російських шкіл спершу попереджатимуть, далі штрафуватимуть на сорок тисяч рублів, а за третім разом — позбавлятимуть батьківських прав. Такі погрози отримують не лише мелітопольці, а й родини, що залишилися в Маріуполі.

Фактчекери проєкту "Перевірено.Запоріжжя" отримали коментарі адвоката з щодо цього. Він повідомив, що на тимчасово окупованих територіях України діє виключно українське законодавство. Будь-які правові норми інших держав на цих територіях до громадян України застосовуватись не можуть. За словами адвоката, у такий спосіб окупанти тиснуть і залякують громадян України без жодного юридичного підґрунтя. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись