Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Обстріл пологового будинку в Маріуполі — це постановка

Російські ЗМІ та пропагандисти поширюють фейкову інформацію, що обстріл пологового будинку в Маріуполі, який стався 9 березня, — це нібито постанова. Пропагандисти поширюють схожі заяви, що в пологовому нібито не було персоналу та породіль, а замість них начебто були бійці «Азова». Зокрема, росЗМІ посилаються на фейковий репортаж російського сайту Lenta.Ru, опублікований перед бомбардуванням Маріуполя, у якому йшлося, що міський пологовий будинок №2 у Маріуполі буцімто захопили «бійці або ЗСУ, або "Азову"». Натомість на «Россия 1» розповідають, що пологовий розбомбили начебто бійці «Правого сектору».

Насправді факт авіанальоту по пологовому будинку з боку російських окупантів підтвердили й президент України, й місцева влада, й поліція. Унаслідок авіаудару постраждало 17 людей (діти, жінки, лікарі), троє загинули, серед них одна дитина - дівчинка. У поліції розпочали розслідування за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись