Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . Нове озброєння відтепер використовуватиметься тільки для відеороликів, що воно є і десь стріляє в полях, на передову його не доставлятимуть.

Такі чутки поширюють анонімні прокремлівські телеграм-канали. Начебто західні партнери вимагають від України не перекидати їх озброєння на передок, але це не стосується західної списаної, старої радянської техніки, що передається). Нібито цю вимогу вони кулуарно озвучили після інформації, що росіяни захопили французькі САУ Caesar. Жодного доказу у повідомленні не наводять, пишуть, що про це «доходять слухи». Останнім часом російська пропаганда часто звертається до теми іноземної зброї в Україні.

Якщо раніше Володимир Путін неодноразово казав про те, що Захід і США «нафарширували» Україну зброєю, то згодом росіяни запустили низку вкидів: то в Україні процвітає «чорний ринок» зброї, то іноземна зброя «аж ніяк не підходить для великої сухопутної війни» і не призначена для інтенсивної тривалої роботи і тим більше для частих довгих маршів по розбитих дорогах і бездоріжжю.

Ці новини варто читати «між рядками» і розуміти, що російські військові з жахом чекають, коли іноземна зброя надходить до Збройних Сил України, бояться її і намагаються у будь-який спосіб посіяти розбрат, щоб західні партнери і волонтери засумнівалися у доцільності допомагати Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись