Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . Росія захопила в Україні французькі самохідні артилерійські установки САУ Caesar.

Про це заявив французький політик Режіс Кастельно в Telegram, а також російський завод «Уралвагонзавод», який в коментарях попросив передати «подяку президенту Макрону». Ці коментарі поширили російські ЗМІ.Генштаб Збройних сил Франції назвав цю інформацію фейком.«Ця інформація є неправдивою. Ми її категорично відкидаємо. Ми обговорили це з нашим українським партнером», – йдеться в повідомленні генштабу.

Як повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ, джерелом інформації про захоплення САУ названо маловідомого французького політика (ймовірно член Комуністичної партії Франції, опозиціонер до чинного президента цієї країни) Режіса де Кастельно.

Жодних підтверджень або доказів він не наводить, а посилається тільки на коментар у своєму Telegram-каналі, який нібито залишили представники російського заводу.

«Це доказ того, що постачання Україні озброєння сильно б'є по нашому ворогу і він намагається посіяти серед французів недовіру до ЗСУ і створити враження, що посилати зброю в нашу країну марно», – наголошується в повідомленні. Нагадаємо: Caesar – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дозволяє вражати цілі противника на відстані 20 кілометрів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись