Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Мерлін Менсон опублікував нову версію обкладинки свого альбому із «Зеленським-антихристом»

Пропагандисти в анонімних телеграм-каналах із російською риторикою поширюють інформацію, нібито співак Мерлін Менсон опублікував у своїх інстаграм-сторіз нову версію обкладинки свого альбому Antichrist superstar. На ній закреслено слово superstar, розмитий тризуб у кольорах українського прапора і президент України Володимир Зеленський із червоними очима. Менсон нібито опублікував обкладинку разом із рядками з пісні, де співають: «Я не люблю наркотики. Але наркотики люблять мене». Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики проєкту VoxCheck. Вони переглянули офіційні акаунти виконавця і не знайшли там такої публікації, як й інших публікацій антиукраїнського характеру. Крім того, вони не знайшли жодного матеріалу українських або іноземних медіа з цього «приводу». На оригінальній версії альбому 1996 року Antichrist superstar зображений власне Мерлін Менсон.

Вигадуючи подібні історії, пропагандисти хочуть особисто дискредитувати президента України і змусити населення сумніватися в його діях. Мовляв, він і далі веде війну, бо постійно під наркотиками, тому і треба здатися Росії. Втім, у такий спосіб Росія також хоче відвернути увагу від своїх злочинів, граючи релігійними сентиментами.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись