Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк «Київський режим» планує вдарити ракетами по Львівській і Волинській областях, а звинуватити у цьому Росію

Міністерство оборони Росії заявило про провокації з боку України 8 травня, що нібито «київський режим» готує обстріл «Точкою-У» скупчення людей у Львівській та Волинській областях. Цей «анонс» поширили російські ЗМІ, зокрема пропагандистське видання РІА «Новості». Звісно, що за версією росіян, Київ «планує здійснити чергові витончені провокації із загибеллю мирних громадян для подальшого звинувачення збройних сил Росії в невиборчих ракетних ударах» і додають, що «як це вже було на залізничному вокзалі у Краматорську».

Мер Львова Андрій Садовий закликає жителів не піддаватися на провокації росіян і не виїжджати з міста.

«Ніколи не довіряйте м*скальським новинам, повідомленням і телеграм-каналам. Давайте домовимось, що для нас їх не існує», – наголосив Садовий.

«Нікуди з міста їхати не треба. Не витрачайте пальне. Краще подбайте про укриття на випадок тривоги», – додав він.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що 9 травня українцям варто бути дуже обережними через загрозу обстрілів і провокацій з боку російських окупантів. «Я не очікую щось таке нетрадиційне, яке може створити певні панічні настрої. Я очікую від росіян поведінку класичного росіянина. Це вдарити ножем в спину. В даному випадку кинути ще одну зайву ракету на якесь мирне наше місто», – сказав він в інтерв’ю для «Радіо НВ».

Детальніше читайте тут про те, як російська пропаганда застосовує методи, випробувані після збиття малайзійського боїнга 2014 року, в історії з обстрілом краматорського вокзалу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись