Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Після Донбасу «заваруха» рушить у бік Миколаєва та Одеси

Телеграм-канали, які адмініструються з Росії співробітниками структур інформаційно-психологічних спеціальних операцій, поширюють брехню про нібито наступ у бік Одеси та Миколаєва. Про це повідомив у фейсбуку речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Отже, все йде до того, що після Донбасу справа рушить у бік Миколаєва-Одеси. І тоді буде заваруха…» – обіцяють автори фейку. Братчук зазначає, що мета чергового «вкидання» расіянів про нібито наступ Росії на Південну Пальміру після боїв на Донецькому i Луганському напрямку – не що інше як спроба дезорієнтувати українців, посіяти паніку, зневірити громадян та прикрити власні поразки від Збройних сил України.

«Як відомо, на Сході нашої держави ЗС України відкинули ворогів на Харківському напрямку, ведуть вдалі бойові дії на Запорізькому напрямку, стримують рашистів на Донецькому, Миколаївському, Луганському напрямах. Сил та можливостей для активних дій на Півдні у ворога просто немає», – вважає Сергій Братчук.

У захисників Одеси достатньо сил та засобів, щоб нога жодного загарбника не ступила на нашу священну землю», – зазначає речник ОВА і закликає одеситів не підриватись паніці і не вірити брехливій пропаганді.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись