Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Конгресмен США закликав знищити Росію через православ’я

Російські ЗМІ масово поширюють інформацію про те, що начебто конгресмен Джеймі Раскін закликав знищити Росію через те, що  це православна країна з традиційними цінностями. І це – фейк. Хоча вигадали його не російські ЗМІ, а американські.

Про те, що Раскін закликає вести «релігійну» війну проти Росії, православ’я та її традиційних цінностей,  в ефірі каналу FoxNews  сказав ведучий Такер Карлсон. І саме він збрехав, оскільки відомий своєю прихильністю до Росії та неодноразово поширював маніпулятивні тези.  Ось повністю текст заяви Раскіна, але в короткому переказі він звучить так: Росія – світовий центр корупції, тоталітаризму, антифемінізму та порушення прав ЛГБТ. У той самий час Україна – демократична країна, яка відстоює ідеї толерантності, прав та свобод людей. Тому будь-кому, демократу чи республіканцю зрозуміло, чому Америка повинна підтримати Україну та зробити все, аби Росія програла цю війну.

Ні слова про православ’я чи релігійну війну в тексті Раскіна не було – їх вигадав Карлсон на радість місцевим трампістам та російським пропагандистам.  Нагадаємо, що саме Росія намагається представити свою агресію як «священну війну»  проти «сатаністів Заходу та України».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись