Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Хакери розсилають військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням

Зловмисники в месенджері Signal розсилають військовослужбовцям ЗСУ повідомлення на тему рекрутингу до Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ та Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), які містять шкідливе програмне забезпечення. 

У повідомлення хакерів вкладено файли-архіви, запуск яких призведе до зараження комп’ютера шкідливими програмами REMCOSRAT і REVERSESSH. При цьому назви та вміст архівів зловмисники намагаються зробити цікавими для військових: «опитування полоненого», «геолокації», «команди кодування», «позивні» тощо. Підозрілу активність виявили фахівці американо-японської компанії Trendmicro ще наприкінці грудня 2023 року. 

Опісля урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, вжила заходів щодо серії кібератак. Також у команді зауважили, що в разі виявлення підозрілої активності на комп’ютерах і в інформаційно-комунікаційних системах Збройних сил України варто невідкладно проінформувати Центр кібербезпеки ІТС (в/ч А0334; email: csoc@post.mil.gov.ua).

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись