Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Хаджибейську дамбу замінували та планують підірвати

Російські пропагандисти пишуть про те, що Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко (якого пропагандисти називають «губернатор-нацист») нібито віддав наказ про мінування Хаджибейської дамби. У фейкових повідомленнях про мінування Хаджибейської дамби йдеться про те, що в Одесі нібито «відбулася закрита нарада, на якій Максим Марченко і віддав розпорядження саперам замінувати Хаджибейську дамбу. У разі активного наступу ЗС РФ з боку Миколаєва чи облоги міста буде здійснено підрив дамби. На заперечення представника водоканалу та МНС, що вода дуже швидко дійде до густонаселеного району, який знаходиться у низині, а відкачати її буде непросто, губернатор відповів, що підрив спишуть на дії російських диверсантів».

Насправді це не так. Як пише StopFake, Сергій Братчук, речник оперативного штабу Одеської ОВА, спростував цю заяву і вказав на належність джерел цієї інформації до російських підрозділів ІПСО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись