Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські ЗМІ поширюють фейкові фото пораненої дівчинки із Маріуполя

Так стверджують російські пропагандисти. Йдеться про знімок з дитячої лікарні Запоріжжя, де зображено 13-річну дівчинку Мілену, яка була евакуйована з Маріуполя. Після отримання кульового поранення щелепи її ввели в медичну кому.

Проте російські пропагандисти стверджують, що на цьому знімку не може бути зображена поранена дівчинка з Маріуполя. «Українські ЗМІ поширюють це фото з описом, що це лікарня в Запоріжжі, куди привозять поранених із Маріуполя. Тільки от постраждалі мирні жителі з Маріуполя увесь час вивозяться до лікарень РФ та ДНР, так само як і решта біженців із цього міста виїжджають на зазначені території», — пишуть пропагандисти. Як зазначає StopFake, таке твердження не відповідає дійсності. Насправді поранена дівчинка на фотографії, яка лежить біля забарикадованого вікна, була евакуйована з Маріуполя до Запорізької дитячої лікарні. Цей знімок авторства Вільяма Кео з’явився 20 березня на французькому сайті Liberation у репортажі із лікарні Запоріжжя. У статті йдеться про дітей та підлітків, яких вдалося вивезти з оточеного Маріуполя.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись