Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські ЗМІ поширюють фейкові фото пораненої дівчинки із Маріуполя

Так стверджують російські пропагандисти. Йдеться про знімок з дитячої лікарні Запоріжжя, де зображено 13-річну дівчинку Мілену, яка була евакуйована з Маріуполя. Після отримання кульового поранення щелепи її ввели в медичну кому.

Проте російські пропагандисти стверджують, що на цьому знімку не може бути зображена поранена дівчинка з Маріуполя. «Українські ЗМІ поширюють це фото з описом, що це лікарня в Запоріжжі, куди привозять поранених із Маріуполя. Тільки от постраждалі мирні жителі з Маріуполя увесь час вивозяться до лікарень РФ та ДНР, так само як і решта біженців із цього міста виїжджають на зазначені території», — пишуть пропагандисти. Як зазначає StopFake, таке твердження не відповідає дійсності. Насправді поранена дівчинка на фотографії, яка лежить біля забарикадованого вікна, була евакуйована з Маріуполя до Запорізької дитячої лікарні. Цей знімок авторства Вільяма Кео з’явився 20 березня на французькому сайті Liberation у репортажі із лікарні Запоріжжя. У статті йдеться про дітей та підлітків, яких вдалося вивезти з оточеного Маріуполя.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join