Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Хаджибейську дамбу замінували та планують підірвати

Російські пропагандисти пишуть про те, що Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко (якого пропагандисти називають «губернатор-нацист») нібито віддав наказ про мінування Хаджибейської дамби. У фейкових повідомленнях про мінування Хаджибейської дамби йдеться про те, що в Одесі нібито «відбулася закрита нарада, на якій Максим Марченко і віддав розпорядження саперам замінувати Хаджибейську дамбу. У разі активного наступу ЗС РФ з боку Миколаєва чи облоги міста буде здійснено підрив дамби. На заперечення представника водоканалу та МНС, що вода дуже швидко дійде до густонаселеного району, який знаходиться у низині, а відкачати її буде непросто, губернатор відповів, що підрив спишуть на дії російських диверсантів».

Насправді це не так. Як пише StopFake, Сергій Братчук, речник оперативного штабу Одеської ОВА, спростував цю заяву і вказав на належність джерел цієї інформації до російських підрозділів ІПСО.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join