Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Дезінформація, що в результаті вибуху в Бейруті поранено першого секретаря Посольства України в Лівані

Російські пропагандисти спекулюють на масовому вибуху пейджерів у Лівані, який стався 17 вересня 2024 року. На своїх телеграм-каналах вони поширюють інформацію, що внаслідок вибуху в Бейруті, столиці Лівану, поранення отримав перший секретар Посольства України в Лівані Микола Хоменко. 

Проте це – фейк. Центр протидії дезінформації після верифікації інформації в МЗС України та Посольстві України в Лівані повідомив, що серед загиблих і поранених немає ані українських дипломатів, ані загалом громадян України. 

Водночас за даними іранського інформаційного агентства Mehr, через один із вибухів постраждав саме іранський посол у Лівані Моджтаба Амані.

Подібні фейки кремлівської пропаганди спрямовані на те, щоб звинуватити Україну в співпраці з терористичними угрупованнями й змусити відмовитися міжнародних партнерів від надання будь-якої допомоги у війні проти Росії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись