Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Червоний Хрест повідомив, що Україна зазнає колосальних втрат бійців

У соцмережах поширюють інформацію з посиланням нібито на дані Міжнародного Комітету Червоного Хреста та звіти Міністерства оборони України, що Україна «зазнає колосальних втрат у живій силі». Як пише StopFake, публікації ілюструють інфографікою, де вказані буцімто втрати серед українських військових. Водночас ані Міноборони, ані ЗСУ, ані інші урядові установи не публікують кількість та поіменні списки військових, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. Лише 12 березня президент Володимир Зеленський повідомив, що з початку війни загинули 1300 українських військових.

Фахівець зі зв’язків зі ЗМІ в Міжнародному комітеті Червоного Хреста Олександр Власенко повідомив, що МКЧХ не озвучує цифри та не робить оцінок про кількість загиблих з будь-якої сторони. Він наголосив, що Міжнародний комітет Червоного — це нейтральна організація, яка фокусується на допомозі цивільному населенню, яке потерпає внаслідок збройного конфлікту чи насильства.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись