Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські дипустанови вербують японців для війни проти Росії, через що Японія втрачає самостійність.

Російські сайти поширюють заяву речниці Міністерства закордонних справ РФ Марії Захарової, що Японія нібито втрачає самостійність на міжнародній арені, не перешкоджаючи своїм громадянам воювати на боці України. Як пише StopFake, слова Захарової про «несамостійність» Японії через її підтримку «неонацистських сил» є неодноразово викритими фейками.

Вона також розповідає, що закордонні посольства та консульства України нібито «займаються вербуванням» японських добровольців в «іноземний корпус». Насправді участь у Інтернаціональному легіоні оборони України є абсолютно добровільною. Посольства України не займаються «вербуванням» добровольців, а надають інформацію про алгоритм вступу до Легіону. Станом на початок березня близько 70 японських добровольців приєдналися до Міжнародного легіону. Міністерство закордонних справ Японії, своєю чергою, оголосило евакуацію на всій території України, і очікується, що люди припинять усі поїздки до країни незалежно від мети свого візиту.

Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись