Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Червона фарба, яку використали в озері біля посольства Росії у Вільнюсі, шкідлива для екосистеми водойми

Російські користувачі соцмереж поширюють інформацію, що червона фарба, яку використали в озері біля посольства Росії у Вільнюсі, нібито шкідлива для екосистеми водойми. Насправді фарба не шкодить тваринам та рослинам. Акцію провели 6 квітня у Вільнюсі, щоб привернути увагу до злочинів Росії в Україні.

Як пише VoxCheck, представниця поліції Вільнюського округу Юлія Самороковська повідомила, що акцію протесту погодили з інспекторами з охорони природи. Представник муніципалітету Вільнюса Паулюс Вайтекенас також підтвердив, що фарба не шкодить екосистемі озера. Для акції протесту використали фарбу аналогічну тій, що використовують на День Святого Патріка, коли води річки Вільня (Вільняле) фарбують у зелений колір. Ця спеціальна фарба безпечна і не шкодить навколишньому середовищу, вона повністю розчиняється у воді протягом 30 хвилин.

Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись