Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Українським військовим не платять зарплати

Анонімні прокремлівські телеграм-канали поширюють відео нібито бійця однієї з бригад Десантно-штурмових військ Збройних сил України, на якому він скаржиться на невиплату зарплат. Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заперечило цю інформацію, зазначивши, що це спроба дискредитації, яка «містить елементи гібридної інформаційної війни та всі ознаки інформаційно-психологічного впливу». «На всю інформацію або можливі проблемні питання службового та соціального характеру, які надходять від наших воїнів, – керівним складом військових частин та командуванням Десантно-штурмових військ ЗС України – негайно беруться до розгляду та вживаються відповідні заходи», — повідомили в Командуванні та додали, що їхні підрозділи «забезпечені надсучасною зброєю та бойовою технікою, усіма необхідними матеріальними засобами».

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до бригади, про яку йдеться на відео. Зазначимо, що теза про «невиплату зарплат українським військовим» поширюють уже не вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну — наприклад, читайте про фейк «Україна не платить військовим зарплатню».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись