Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Білоруські добровольці у складі ЗСУ начебто «переховуються» у київських лікарнях

У соцмережах дописують, начебто білоруські добровольці, які воюють у складі Збройних сил України, переховуються «за спинами у дітей» у київських лікарнях на вулиці Богатирській 30 і 32. Про це заявив голова КДБ Білорусі й додав, що на «терористів» чекає «заслужена кара за законами воєнного часу».

Аналітики VoxCheck пишуть , що за адресою вулиця Богатирська, 30 дійсно розташована Київська міська дитяча клінічна лікарня №1, а на вулиці Богатирська, 32 — Київська міська клінічна шкірно-венерологічна лікарня. Однак немає ознак, що в одному з цих медзакладів перебували військові ЗСУ.

Більш того, директорка Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 Євгенія Григор’єва заявила, що у лікарні не було українських військовослужбовців, а заява голови КДБ Білорусі — це просто брехня. 

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись