Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Білоруські добровольці у складі ЗСУ начебто «переховуються» у київських лікарнях

У соцмережах дописують, начебто білоруські добровольці, які воюють у складі Збройних сил України, переховуються «за спинами у дітей» у київських лікарнях на вулиці Богатирській 30 і 32. Про це заявив голова КДБ Білорусі й додав, що на «терористів» чекає «заслужена кара за законами воєнного часу».

Аналітики VoxCheck пишуть , що за адресою вулиця Богатирська, 30 дійсно розташована Київська міська дитяча клінічна лікарня №1, а на вулиці Богатирська, 32 — Київська міська клінічна шкірно-венерологічна лікарня. Однак немає ознак, що в одному з цих медзакладів перебували військові ЗСУ.

Більш того, директорка Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 Євгенія Григор’єва заявила, що у лікарні не було українських військовослужбовців, а заява голови КДБ Білорусі — це просто брехня. 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join