Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Байден у дуже поганому стані, через це не приїде в Україну

Російські ЗМІ та прокремлівські телеграм-канали масово повідомляють, що президент США Джо Байден має проблеми зі здоров’ям, через що не буде його візиту до України. Начебто він «лялька», а країною керують ті, хто у тіні його «хворої постаті».

Такі фейки активізувалися після того, як Байден назвав геноцидом дії президента Росії Володимира Путіна в Україні та що президент США готовий приїхати до України. 14 квітня на Об'єднаній базі Ендрюс у Меріленді Джо Байден заявив, що готовий особисто приїхати до України.

Пізніше прессекретар Білого дому Джен Псакі сказала, що Джо Байден «готовий до всього», він «готовий їхати в Україну. Це правда. Це так», але поки що Білий дім не відправляє президента в Україну.

Вона сказала, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон здійснив восьмигодинну поїздку потягом «через зону бойових дій», щоб дістатись до центра України.

«Тож ні, це не входить до планів президента Сполучених Штатів. Ми всі повинні, можливо, відчути полегшення з цього приводу. У нього є ще декілька справ», – заявила Псакі.

У березні 2022 року Байден відвідав Польщу та місто Жешув неподалік українського кордону. Він висловив розчаровування тим, що не зміг в'їхати в країну, щоб побачити наслідки російського вторгнення. 14 квітня американський сенатор Стів Дейнс та членкиня Палати представників Вікторія Спартц у четвер відвідали Київ та його передмістя, які були окуповані російськими військами, ставши першими офіційними особами США, які приїхали з початку війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись