Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Атака ЗСУ на Курську область нібито є «політичною агонією» Зеленського

Пропагандисти поширюють у медіа інформацію, що напад українських сил на Курську область нібито свідчить про «агонію» Президента України Володимира Зеленського і що в Києві незабаром почнеться паніка та державний переворот. У цьому вони посилаються на заяви американського політолога Скотта Беннета. 

На цей меседж звернули увагу фахівці Центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки. Вони наголошують, що пропаганда вже не вперше намагається пророкувати крах «режиму Зеленського», починаючи з 2023 року, постійно поширюючи вигадки про військовий переворот, «»третій Майдан«» або ліквідацію Президента третіми силами. Метою цих кремлівських маніпуляцій є нав’язування українцям і західній аудиторії уявлення про Україну як «крихку» і «вразливу» державу.

Скотт Беннет є давнім улюбленцем російської пропаганди. Наприклад, у листопаді 2023 року він відвідав тимчасово окуповані території Донбасу і поширював брехню, що Соледар нібито був зруйнований «американською зброєю». А у березні 2024 року Беннет навіть звернувся до Путіна з проханням надати йому російське громадянство, заявляючи про бажання використовувати свої навички «на благо Росії».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись