Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Американці більше не хочуть, аби їхня країна постачала зброю Україні

Такі повідомлення ширяться соціальними мережами й ворожими телеграм-каналами. У них ідеться, що американці рішуче засудили постачання зброї Україні. Окупанти підтверджують свою тезу матеріалом видання «The Washington Post»,  у якому нібито йдеться, що американці не підтримують українців та хочуть припинити постачання зброї. Мовляв, Україні варто сісти за стіл переговорів з Росією та припинити ворожнечу. Проте це — неправда. 

Насправді як повідомляють фахівці StopFake, у матеріалі «The Washington Post» не йдеться про те, що "прості американці" закликають американську владу натиснути на Україну, щоби вона уклала мирну угоду з Росією та, як наслідок, США б припинили допомогу. У статті йдеться про те, що "згідно з опитуванням, переважна більшість американців рішуче підтримує відправку зброї та економічної допомоги Україні". Проте видання зазначає, що думки американців різняться, чи варто підштовхувати Україну до перемир’я. Тобто американське суспільство підтримує Україну та не заперечує постачання зброї й іншої допомоги. 

Фейк спрямований на дискредитацію України. Мовляв, Україну залишили напризволяще, та ніхто її не підтримує. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись