Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Російські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію, що затриманий за спробу замаху на Трампа служив у Міжнародному легіоні при ГУР МО України

Деякі прокремлівські ресурси поширили інформацію, що 58-річний американець Раян Веслі Раут, якого підозрюють у другому замаху на вбивство Дональда Трампа, служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це написав сам Міжнародний легіон ГУР МО України в офіційному повідомленні на своєму телеграм-каналі: «Громадянин США Ryan Routh ніколи не служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України, не має жодного стосунку до підрозділу. Чутки, що ширяться з цього приводу в деяких медіа, не відповідають дійсності».

Раут приїжджав в Україну після повномасштабного вторгнення Росії. В інтервʼю румунському виданню NewsWeek він казав, що його початковою метою було «приїхати й битися». Однак на той момент чоловіку було 56 років і він не мав військового досвіду, тому, як Раут сказав сам, «не був ідеальним кандидатом для справжньої війни». Тож його «план Б» полягав у тому, щоб приїхати до Києва та популяризувати ідею приєднуватися до Міжнародного легіону. «Тут потрібні тисячі людей, щоб воювати разом з українцями», ― стверджував Раут. 

Цією маніпуляцією російська пропаганда прагне відмовити США від військової та фінансової підтримки України у війні проти Росії. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись