Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Російські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію, що затриманий за спробу замаху на Трампа служив у Міжнародному легіоні при ГУР МО України

Деякі прокремлівські ресурси поширили інформацію, що 58-річний американець Раян Веслі Раут, якого підозрюють у другому замаху на вбивство Дональда Трампа, служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це написав сам Міжнародний легіон ГУР МО України в офіційному повідомленні на своєму телеграм-каналі: «Громадянин США Ryan Routh ніколи не служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України, не має жодного стосунку до підрозділу. Чутки, що ширяться з цього приводу в деяких медіа, не відповідають дійсності».

Раут приїжджав в Україну після повномасштабного вторгнення Росії. В інтервʼю румунському виданню NewsWeek він казав, що його початковою метою було «приїхати й битися». Однак на той момент чоловіку було 56 років і він не мав військового досвіду, тому, як Раут сказав сам, «не був ідеальним кандидатом для справжньої війни». Тож його «план Б» полягав у тому, щоб приїхати до Києва та популяризувати ідею приєднуватися до Міжнародного легіону. «Тут потрібні тисячі людей, щоб воювати разом з українцями», ― стверджував Раут. 

Цією маніпуляцією російська пропаганда прагне відмовити США від військової та фінансової підтримки України у війні проти Росії. 

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join