Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Наказ Міноборони про скасування «усіх рішень ВЛК», виданих після 2022 року

В анонімних телеграм-каналах поширюють фото наказу №413 нібито від Міністерства оборони України за 29 липня 2024 року, у якому наказують визнати недійсними рішення військово-лікарських комісій, прийнятих після 2022 року в Київській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях. До публікацій додають скриншот «наказу». 

Аналітики VoxCheck пояснили, що такого «наказу» від Міноборони просто не існує, його підробили. 

До прикладу, Міністерство оборони не публікувало таких наказів на офіційному сайті. На сторінці Міністерства оборони є лише один наказ № 413 за 2020 рік, і він не стосується рішень ВЛК. 

Так званий «документ» підробили, на що вказують численні помилки. Приміром, фейкороби написали неправильну дату, номер документа та додали зайві пунктуаційні знаки в реченні — «Положення про Міністерство оборони (України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року МЕ 730)».

Також у першому пункті наказу написали «областних» (українською правильно «обласних»), а в другому пункті неправильно поставили кому «…документації виданої, у той же період».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись