Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Кулеба під час офіційного візиту до Китаю нібито заявив, що Україна готова до миру з Росією

Прокремлівські джерела поширюють інформацію, мовляв, Україна різко змінила риторику на тлі військових поразок, невдач на фронті й нібито заявила про готовність до проведення мирних переговорів із Росією. Повідомляючи це, пропагандисти посилаються на главу МЗС України Дмитра Кулебу.

Насправді словами Дмитра Кулеби зманіпулювали, спотворивши контекст сказаного. Про це пишуть журналісти з проєкту StopFake. 

23 липня 2024 року міністр закордонних справ України прилетів до Китаю для переговорів із головою зовнішньополітичного відомства КНР Ван Ї. Головною темою обговорення став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ​​ролі Китаю в досягненні миру в Україні. За підсумками перемовин із китайським колегою Дмитро Кулеба зазначив: Україна не відмовляється від переговорів з Росією, проте процес варто розпочинати тоді, коли «Росія буде готова вести переговори сумлінно», а нині «такої готовності з російської сторони не спостерігається».

Напередодні візиту до Китаю Кулеба також зробив заяву про мирні переговори з Росією, вкотре наголосивши, що однією з цілей візиту до Китаю є усунення «конкуренції між мирними планами». Цю заяву зроблено в контексті мирного саміту щодо України, який відбувся в червні 2024 року у Швейцарії. У ньому взяли участь багато країн світу, однак були відсутніми як Росія, так і Китай. 

Україна розглядає дипломатичне врегулювання війни проти Росії, однак воно має бути справедливим і враховувати Українську Формулу миру. Українська сторона запрошує Китай взяти участь у другому саміті миру, та докладає зусиль для залучення російських представників.

• Читайте також: Китайське попередження: як російська пропаганда намагається дискредитувати українсько-китайський діалог щодо сталого миру в Україні - Детектор медіа. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись