Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ЗСУ планує влаштувати провокацію та обстріляти православні храми у Великодню ніч

Така інформація поширюється у російських пропагандистських ЗМІ. Зокрема, її опублікували у новинному агенстві "РИА Новости" та у проросійських телеграм-каналах. У повідомленні йдеться, що українські військові планують відкрити вогонь по православних храмах у ніч на Великдень, з 23 на 24 квітня, у кількох областях України — Харківській, Запорізькій, Одеській та Сумській.

Цей фейк спростував радник Офісу президента України Сергій Лещенко. "Попереджаю, це типова модель поведінки російської пропаганди — звинувачувати інших в тому, що вони збираються зробити самі. Україна не має намірів вчиняти подібні дії ні в цих, ні в інших областях, тим більше в пасхальну ніч", — сказав він.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join