Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Західні журналісти «спростували» повідомлення про катівню під Харковом

Про таке повідомляють проросійські телеграм-канали та ресурси з посиланням на статтю німецького видання BILD. Журналісти видання нібито викрили та спростували «фейк української пропаганди про “катівню” та “золоті зуби” в селі Піски-Радьківські Харківської області». Це — маніпуляція.

У матеріалах BILD немає спростування інформації щодо катівень для місцевих мешканців на території села Піски-Радьківські у Харківській області. Навпаки, стаття BILD це підтверджує. Як зазначає StopFake, питання виникли лише щодо контейнера з видаленими зубними протезами, фото якого, були опубліковані спільно з іншими доказами. У матеріалах зазначено, що місцевий стоматолог впізнав свою коробку з протезами. Але цей факт не заперечує правдивість інших знарядь для тортур, як і існування самих «катівень» на території села.

Журналісти BILD пишуть: «Одне можна стверджувати напевно: у селі — як і в багатьох інших окупованих Росією місцях — застосовувалися жорстокі тортури». Місцеві мешканці розповіли, що вони постійно чули крики про допомогу з різних будівель. У статті також наведені свідчення жертв російських катівень.

Російська пропаганда намагається виправдати злочини російської армії та навмисно маніпулює інформацією. На випередження подій вони стверджували, що українська влада готує до фейкової «Бучі-2» на харківському напрямку та переконували, що ексгумація тіл у місцях масових захоронень в Ізюмі — осквернення останків загиблих.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join