Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Західні танки не допоможуть Україні, а будуть вщент знищені Росією

Таку маніпуляцію поширили у соціальних мережах та у прокремлівських телеграм-каналах. У повідомленні йдеться, що танки, які постачає Захід, неефективні. Мовляв, усю західну техніку окупанти спроможні знищити своєю, вітчизняною альтернативою. Як доказ пропагандисти посилаються на матеріал Академії оборони Данії, де буцімто про це йдеться. Проте це — маніпуляція. 

Як повідомляють аналітики проєкту StopFake, у цитованому матеріалі насправді не йдеться, що західні танки у боротьбі з Росією будуть неефективні та немає заяв про те, як всі вони будуть знищені Росією. Один з експертів у матеріалі лише каже про те, що їхню значущість не варто переоцінювати, і що вони зможуть справді відіграти свою роль під час контрнаступу України.

Пропагандисти поширюють таку маніпуляцію, щоб переконати всіх в ефективності російської техніки. Нібито їй рівних немає, а усю західну техніку можна легко знищити. «Детектор медіа» розказував про фейк, у якому нібито Росія знищила танк, який навіть ще не передали Україні, а також як певні країни Європи, зокрема, Данія, шкодують, що надають зброю Україні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join