Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation «Україна стрімко втрачає спадок СРСР», і після наступу росіян втратить геополітичні переваги, а з ними — підтримку Заходу

На анонімних телеграм-каналах поширили меседж, що післявоєнна Україна буде бідною аграрною країною, втративши родовища корисних копалин і позиції на ринку сировини. Аналітик DiXi Group Сергій Євтушок вважає тези маніпулятивними. «Навпаки, є підстави стверджувати, що із високою ймовірністю після завершення війни Україна отримає ще більший поштовх у розвитку видобувного сектору стосовно таких корисних копалин як уран, титан та інші критичні мінеральні продукти», — сказав він. Аналітик додав, що останні кілька років Україна розробляла програми розвідки та видобутку критичних корисних копалин, визначено їх перелік. У 2021 році оновлено Загальнодержавну програму розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року, яка передбачає стале фінансування геологічної розвідки та нарощування видобутку критичних корисних копалин. Також підписано меморандум із ЄС, відповідно до якого в Україну будуть залучатись інвестиції для розвитку галузі критичною сировини, насамперед для виробництва акумуляторів.

«З огляду на санкції та вихід багатьох компаній, в тому числі сервісних, видобута сировина з РФ буде з часом ставати неконкурентною і витіснятися зі світових ринків. Натомість розвиток українських надр дозволить з часом замістити нішу РФ на ринку», — резюмував він.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join